Україну накрив снігопад: прогноз на 29 листопада

Україну накрив снігопад: прогноз на 29 листопада

Представниця Українського гідрометцентру, Наталія Птуха, на брифінгу та в коментарі для кореспондента ТСН повідомила, що циклон, який накривав Україну снігом, вже відходить, але 29 листопада очікується новий циклон, який не буде таким руйнівним, як попередній.

За словами Птухи, поточний циклон відхожує з України у північно-східному напрямку через Сумську та Чернігівську області. Вона зазначила, що центр циклону практично вийшов за межі країни, і наразі лише залишкові явища у вигляді невеликого снігу спостерігаються в Чернігівській області та Сумщині. Ситуація вже більш спокійна.

За її словами, 28 листопада в Україні буде перерва між атмосферними фронтами, але 29 листопада очікується прихід нового циклону. Новий циклон пройде через західні області та південно-західні регіони країни, включаючи Вінниччину. Опади, які супроводжуватимуть цей циклон, будуть різноманітної фази. Наприклад, у західних областях очікується переважно сніг при температурі повітря від 0 до -6 градусів. В інших регіонах, таких як північні, Вінницька, Черкаська, Полтавська та Харківська області, очікується мокрий сніг, а на півдні та південному сході країни переважатимуть дощі. Щодо Києва, 29 листопада там очікуються змішані опади, які можуть розпочатися з дощу і перейти у мокрий сніг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *