У 2024 році планується підвищення дитячих виплат через підвищення прожиткового мінімуму

У 2024 році планується підвищення дитячих виплат через підвищення прожиткового мінімуму

Дар’я Марчак повідомляє: Українські сім’ї отримують грошову допомогу при народженні дитини. Наразі ця сума становить 41 280 грн. У 2024 році у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму частина державної соціальної допомоги буде збільшена.

Виплати внутрішньо переміщеним дітям.

До 30 квітня 2022 року виплачуватимуться допомоги внутрішньо переміщеним особам, відомості про яких внесено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб та які подали відповідні заяви. Зокрема, розмір допомоги на дітей становить 3 000 гривень.

“Пакунок малюка” або грошова компенсація.

Батьки новонароджених дітей мають право на “пакунок малюка” як одноразову натуральну або грошову компенсацію їхніх витрат. Право на компенсацію. “Пакунок малюка” виплачується один раз на кожну новонароджену дитину. Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами В Україні допомога у зв’язку з вагітністю та пологами надається жінкам (у тому числі неповнолітнім), які не належать до системи загальнообов’язкового соціального страхування.

Прожитковий мінімум для дітей

Витрати на виплату державної соціальної допомоги покриваються з державного бюджету. Очікується, що прожитковий мінімум становитиме 2 563 грн для дітей віком до 6 років та 3 196 грн для дітей віком від 6 до 18 років. Підвищення прожиткового мінімуму сприяє соціальній підтримці сімей з дітьми та забезпечує підвищення розміру державної соціальної допомоги, від якого залежить прожитковий мінімум, у 2024 році. Підвищення допомоги при народженні дитини у 2024 році не планується. Ця сума встановлена законом і не прив’язана до прожиткового мінімуму.

Допомога по догляду за дитиною

Тимчасова допомога призначається дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості самостійно себе утримувати або місце проживання (перебування) яких невідоме. Наразі розмір тимчасової допомоги розраховується як різниця між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом на одну дитину за попередні шість місяців, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Під попередніми шістьма місяцями маються на увазі два тримісячні періоди, що передують місяцю, в якому подається заява про надання тимчасової допомоги. Максимальні розміри тимчасової допомоги становлять Діти до 6 років – 2 272 грн; Діти від 6 до 18 років: 2 833 грн.

Допомога на дітей одиноким матерям

Допомога на дітей одиноким матерям дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом на дитину в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців. Максимальний розмір допомоги становить Діти до 6 років: 2 272 грн; Діти від 6 до 18 років: 2 833 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *