Бігунка Зерфе Вондемаген дискваліфікована на 5 років через використання допінгу

Бігунка Зерфе Вондемаген дискваліфікована на 5 років через використання допінгу

Бігунка з Ефіопії , яка дійшла до фіналу марафону на 3000 метрів з перешкодами на Олімпійських іграх у Токіо та ледь не потрапила на п’єдестал чемпіонату світу минулого року, була дискваліфікована на п’ять років після того, як оприлюднили позитивний результат тесту на дві заборонені речовини. Про рішення комісіії зазначає ABCnews – https://abcnews.go.com/Sports/

“Зерфе Вондемаген зізналася в порушенні антидопінгових правил після того, як проби, які вона здала, виявили сліди тестостерону та іншої речовини, EPO, яка може допомогти крові спортсменів транспортувати більше кисню” – йдеться в рішенні відділу доброчесності легкої атлетики, опублікованому в понеділок.

Вондемаген була восьмою на Олімпіаді в Токіо в 2021 році і четвертою на чемпіонаті світу в Будапешті в 2023 році. Два з трьох зразків тесту були взяті, коли спортсменка була в Угорщині на заході, і її було дискваліфіковано із змагань.

У рішенні AIU сказано, що електронною поштою отримано свідчення від лікаря про те, що Вондемаген вживала EPO як ліки для лікування важкої анемії та ниркової інфекції, але було визнано, що вона порушила антидопінгові правила. Організація додала, що минулого тижня отримала підписане прохання від спортсменки.

Справа Вондемагнен є останньою в серії допінгових випадків у бігу на дистанцію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *