Білорусь викрала більше 2000 українських дітей

білорусь

10 жовтня правозахисники опублікували звіт “Вкрадене дитинство”: як російський та білоруський режим стирає ідентичність українських дітей через примусове переміщення, перевиховання та мілітаризацію. У звіті йдеться про те, що з 2021 року по червень 2024 року Білорусь вивезла з окупованих територій щонайменше 2 219 українських дітей.

Цих дітей використовували для пропаганди та налаштовували проти України. Дії Білорусі та рф транслюються як «літні канікули», проте найбільші групи дітей прибувають до Білорусі саме в цю пору року, щоб підлаштувати їх вступ до місцевих шкіл. Ще 27 дітей з таборів у Білорусі були переведені до таборів у Росії.

– “Циркуляція” дітей між російськими та білоруськими таборами – це система нав’язування українським дітям ворожої пропаганди», – зазначає аналітикиня Центру прав людини «ZMINA», Онісія Синюк.

Викрадення та перевиховання українських дітей є частиною агресивної політики, спрямованої на знищення української культури та викорінення можливості майбутнього для країни. Весь цивілізований світ вимагає реакції на злочини росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *