Кабачковий бум: 10 смачних рецептів із кабачків для літнього столу

Кабачковий бум: 10 смачних рецептів із кабачків для літнього столу

Літо – це час свіжих овочів, і кабачки, безсумнівно, є одним з найпопулярніших. Цей універсальний овоч можна використовувати в різноманітних стравах, від ситних основних страв до солодких десертів. Якщо у вас на городі надлишок кабачків або ви просто шукаєте нові способи насолодитися цим літнім продуктом, ця стаття для вас! Ми зібрали 10 смачних рецептів з кабачками, які точно стануть хітом на вашому столі.

1. Кабачкові оладки: швидко і просто

Ці оладки – чудовий спосіб утилізувати велику кількість кабачків. Натертий кабачок змішується з борошном, яйцями та спеціями, а потім обсмажується до золотистого кольору. Подавайте як гарнір, закуску або навіть основну страву.

Інгредієнти:

  • 2 середні кабачки, натерті
  • 1/2 склянки борошна
  • 2 яйця
  • 1/4 склянки подрібненої цибулі
  • Сіль, перець за смаком
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. Натертий кабачок посоліть і залиште на 15 хвилин, щоб він віддав зайву вологу. Відіжміть кабачок.
  2. Змішайте кабачок з борошном, яйцями, цибулею, сіллю та перцем.
  3. Розігрійте олію на сковороді. Ложкою викладайте тісто на розігріту сковороду, формуючи невеликі оладки.
  4. Обсмажуйте з обох боків до золотистого кольору.

2. Фаршировані кабачки: ситна класика

Кабачки, фаршировані м’ясом, рисом, овочами та травами, – це ситна та смачна страва для сімейного обіду.

Інгредієнти:

  • 2 великі кабачки
  • 250 г фаршу (свинина, яловичина або курятина)
  • 1/2 склянки рису
  • 1 цибулина, подрібнена
  • 1 морква, натерта
  • Сіль, перець, спеції за смаком
  • Томатний соус

Приготування:

  1. Кабачки розріжте навпіл вздовж і вийміть серцевину.
  2. У мисці змішайте фарш, рис, цибулю, моркву, спеції та сіль з перцем.
  3. Наповніть кабачки отриманою сумішшю.
  4. Викладіть кабачки у форму для запікання, полийте томатним соусом.
  5. Запікайте в духовці при 180°C протягом 45-60 хвилин, або до готовності.

3. Кабачковий хліб: солодкий та вологий

Подібно до бананового хліба, кабачковий хліб – це солодкий і вологий хліб, який ідеально підходить для сніданку або десерту.

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ч.л. кориці
  • 1/2 ч.л. мускатного горіха
  • 1/2 ч.л. солі
  • 3 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1/2 склянки олії
  • 2 склянки натертого кабачка

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте борошно, соду, корицю, мускатний горіх та сіль.
  2. В іншій мисці збийте яйця з цукром та олією.
  3. Додайте сухі інгредієнти до вологих, перемішайте.
  4. Додайте натертий кабачок і добре перемішайте.
  5. Вилийте тісто у змащену форму для хліба.
  6. Випікайте в духовці при 180°C протягом 50-60 хвилин, або до готовності.

4. Кабачкова запіканка: легкий гарнір

Нарізані кабачки шаруються з сиром, хлібними крихтами та спеціями, а потім запікаються до золотистого кольору.

Інгредієнти:

  • 3 середні кабачки, нарізані кружальцями
  • 1 склянка тертого сиру (наприклад, чеддер або моцарела)
  • 1/2 склянки хлібних крихт
  • 1/4 склянки подрібненої цибулі
  • Сіль, перець, часник за смаком
  • Олія для змащування форми

Приготування:

  1. Змастіть форму для запікання олією.
  2. Викладіть шарами кабачки, сир, цибулю, сіль, перець та часник.
  3. Посипте зверху хлібними крихтами.
  4. Запікайте в духовці при 180°C протягом 30-40 хвилин, або до золотистого кольору.

5. Кабачкова паста: здорова альтернатива

Кабачки можна нарізати спірально, щоб створити здорову та низькокалорійну альтернативу звичайній пасті.

Інгредієнти:

  • 2 середні кабачки
  • Ваш улюблений соус для пасти
  • Овочі та білок за смаком

Приготування:

  1. За допомогою спіралізатора або овочечистки зробіть з кабачків “пасту”.
  2. Обсмажте кабачкову пасту на сковороді протягом 2-3 хвилин, або до м’якості.
  3. Полийте соусом для пасти та додайте овочі та білок за смаком.

6. Кабачковий суп: крем-суп для будь-якої погоди

Кабачки можна змішати в кремовий і заспокійливий суп.

Інгредієнти:

  • 2 середні кабачки, нарізані кубиками
  • 1 цибулина, подрібнена
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 4 склянки овочевого бульйону
  • 1/2 склянки вершків (за бажанням)
  • Сіль, перець за смаком
  • Оливкова олія

Приготування:

  1. Розігрійте оливкову олію у великій каструлі. Додайте цибулю та часник і обсмажуйте до м’якості.
  2. Додайте кабачки та овочевий бульйон. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і тушкуйте протягом 15-20 хвилин, або до м’якості кабачків.
  3. Зніміть з вогню і збийте суп блендером до однорідної маси.
  4. Додайте вершки (за бажанням), сіль і перець за смаком.

7. Кабачкові кекси: вологі та ароматні

Натертий кабачок додається в тісто для кексів для створення вологих і ароматних кексів.

Інгредієнти:

  • 1 3/4 склянки борошна
  • 1 ч.л. соди
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 ч.л. кориці
  • 1/2 склянки вершкового масла, розм’якшеного
  • 1 склянка цукру
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 1 1/2 склянки натертого кабачка

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 175°C (350°F). Вистеліть форму для кексів паперовими вкладками.
  2. У великій мисці змішайте борошно, соду, сіль і корицю.
  3. В іншій мисці збийте вершкове масло і цукор до легкості та пишності. Збийте яйця по одному, потім додайте ваніль.
  4. Поступово додавайте сухі інгредієнти до вологих, чергуючи з кабачком, починаючи і закінчуючи сухими інгредієнтами. Перемішуйте тільки до тих пір, поки вони не змішаються.
  5. Розкладіть тісто по підготовлених формах для кексів, наповнюючи кожну приблизно на 2/3.
  6. Випікайте протягом 18-20 хвилин або поки зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою.
  7. Дайте охолонути у формі протягом декількох хвилин, перш ніж перекласти на решітку для повного охолодження.

8. Кабачкові фритюри: хрустка закуска

Нарізані кабачки вмочують у кляр, а потім обсмажують до золотистого кольору.

Інгредієнти:

  • 1 середній кабачок, нарізаний кружечками товщиною 1/4 дюйма
  • 1/2 склянки борошна
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. перцю
  • 1/2 склянки молока
  • 1 яйце, збите
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. У невеликій мисці змішайте борошно, сіль і перець.
  2. В іншій мисці збийте молоко і яйце.
  3. Вмочуйте кожен шматочок кабачка в борошняну суміш, потім в яєчну суміш.
  4. Розігрійте олію у великій сковороді на середньому вогні.
  5. Обсмажуйте кабачки партіями протягом 2-3 хвилин з кожного боку або до золотистого кольору.
  6. Викладіть на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
  7. Подавайте гарячими з улюбленим соусом для занурення.

9. Кабачкові шашлики: весело та смачно

Кубики кабачків нанизують на шампури з іншими овочами та м’ясом, а потім смажать на грилі до готовності.

Інгредієнти:

  • 1 середній кабачок, нарізаний кубиками
  • 1 червоний перець, нарізаний кубиками
  • 1 цибулина, нарізана кубиками
  • 250 г курячого або яловичого м’яса, нарізаного кубиками
  • 1/4 склянки оливкової олії
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1 ч.л. сушеного орегано
  • 1/2 ч.л. часникового порошку
  • Сіль і перець за смаком

Приготування:

  1. У великій мисці збийте разом оливкову олію, лимонний сік, орегано, часниковий порошок, сіль і перець.
  2. Додайте кабачки, перець, цибулю та м’ясо і перемішайте, щоб вони рівномірно покрилися.
  3. Нанизайте овочі та м’ясо на шампури.
  4. Розігрійте гриль до середнього вогню.
  5. Готуйте шашлики протягом 10-12 хвилин або поки м’ясо не буде готове, а овочі не стануть м’якими, перевертаючи їх час від часу.
  6. Подавайте гарячими.

10. Кабачкові тако: вегетаріанський варіант

Нарізані кабачки обсмажують з тако приправою, а потім подають у тортильях з вашими улюбленими начинками.

Інгредієнти:

  • 1 середній кабачок, нарізаний кубиками
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 2 ст.л. приправи для тако
  • Тортильї
  • Улюблені начинки для тако (салат, помідори, сир, сметана, сальса тощо)

Приготування:

  1. Розігрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні.
  2. Додайте кабачки і готуйте протягом 5-7 хвилин або поки вони не стануть м’якими.
  3. Додайте приправу для тако і готуйте ще 1 хвилину.
  4. Підігрійте тортильї.
  5. Наповніть тортильї кабачковою сумішшю та улюбленими начинками.
  6. Подавайте негайно.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *