Поради і застереження від лікарів на сезон весняного авітамінозу

Поради і застереження від лікарів на сезон весняного авітамінозу

Весняний авітаміноз — це дуже неприємний стан, який виникає через недостатність вітамінів у весняний період, коли запаси вітамінів в організмі зменшуються після зими, що може призвести до підвищеної стомлюваності, дратівливості, зниження працездатності та інших симптомів. Щоб уникнути авітамінозу, лікарі рекомендують дотримуватися кількох простих порад:

  1. Вживайте свіжі овочі та фрукти:

    Щодня включайте в раціон свіжі, термічно не оброблені овочі та зелень. Вони є основними джерелами вітамінів.

  2. Вибирайте цілісні продукти:

    Намагайтеся вживати овочі цілими, оскільки вітаміни зберігаються краще в цільних продуктах.

  3. Свіжоморожені ягоди:

    Віддавайте перевагу свіжомороженим ягодам (чорниця, малина, журавлина) замість тропічних фруктів, які можуть не містити стільки вітамінів.

  4. Правильне приготування їжі:

    Готуйте овочі швидко, у мінімальні терміни, щоб зберегти їх вітамінний склад. Найбільш щадними методами є приготування на парі та запікання.

  5. Уникайте тривалого зберігання:

    Не зберігайте розрізані овочі тривалий час, оскільки це призводить до втрати вітамінів.

  6. Різноманітність у харчуванні:

    Їжа повинна бути різноманітною. Включайте нові продукти, зелень і ягоди щодня, щоб забезпечити організм усіма необхідними вітамінами.

  7. Додаткові джерела вітамінів:

    Якщо ви дотримуєтеся пісного харчування або маєте хронічні захворювання, розгляньте можливість прийому вітамінних препаратів, але обирайте їх уважно.

Дотримуючись порад від лікарів, ви зможете підтримувати свій організм у хорошому стані та уникнути весняного авітамінозу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *