Львів’янина засудили за ухиляння від мобілізації

мобілізації

У Львівській області чоловіка, який отримав повістку про мобілізацію, але ухилився від неї, засудили до умовного позбавлення волі до закінчення іспитового терміну. Згідно з рішенням Жовківського районного суду Львівської області, чоловік стверджував, що його викрали по дорозі на роботу і змусили підписати документ. Однак суд не взяв до уваги цю заяву, оскільки вона не була ні доведена, ні підтверджена. Вирок може бути оскаржений в Апеляційному суді.

Згідно з рішенням суду, 8 лютого 2023 року чоловік був визнаний придатним до мобілізації та мав з’явитися до воєнізованої комісії для проходження військової служби наступного дня, але чоловік ухилився від мобілізації. Чоловік стверджував, що був насильно викрадений співробітниками військкомату та незаконно доставлений до районного військкомату. Він не заперечував проти проходження військово-лікарської комісії, але стверджував, що його змусили підписати документи під погрозами та залякуванням. Чоловік також стверджував, що подав скаргу до Національного бюро розслідувань, але нічого не було розслідувано. Під час судового засідання він також заявив, що йому відомо про тиск на суддю і про те, що його родичів викличуть до суду, якщо він буде захищати громадянина.

Чоловіка визнали винним за статтею 336 Кримінального кодексу України та засудили до одного року позбавлення волі умовно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *