Німеччина не змінює умов перебування для українських чоловіків

німеччина

Німеччина залишається стабільною по правам українських чоловіків, допомагаючи тимчасовим біженцям і громадянам України. Однак різні обмеження та виняткові обставини ускладнюють отримання документів.

Речник берлінського Сенату повідомив, що для видачі або продовження посвідки на тимчасове проживання в Німеччині не потрібна наявність дійсного паспорта. Якщо українське посольство чи консульство відмовляє громадянину України у видачі чи продовженні паспорта на підставі того, що він не служив в армії, берлінське міграційне відомство може видати замість нього паспорт для виїзду за кордон.

Однак уряд Німеччини заявляє, що це можливо лише у виняткових випадках, коли особа може довести, що має законні підстави для подорожі. Платні заяви на отримання німецького паспорта ретельно перевіряються і, як правило, відхиляються.

Європейська комісія також зазначила, що має намір і надалі надавати тимчасовий захист українцям, незалежно від їхньої статі чи статусу. Єврокомісія не дискримінує українців за статтю чи військовим статусом.

Комісія відмовилася коментувати обмеження на в’їзд чоловіків до українських дипломатичних представництв за кордоном, заявивши, що її роль полягає у роз’ясненні ситуації українців у Європейському Союзі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *