Масштабна пожежа, що за добу випалила село Студенок: що відомо

пожежа, Студенок

2 вересня Олег Синєгубов повідомив, що пожежа в Оскільській громаді Ізюмського району спричинила вигорання близько 1200 гектарів лісу, а з села Студенок було евакуйовано 200 осіб – майже все його населення. Вранці 3 вересня пожежні бригади з Харкова, Полтави, Дніпра та Черкас намагалися загасити пожежу, повідомив міністр. Двоє місцевих мешканців та двоє пожежників вже отримали поранення.
Майже неможливо передбачити подальший розвиток масштабної пожежі, спричиненої бойовими діями, що перекинулися з Донецької області на селище Оскіл Харківської області. Сінєгубов заявив, що Оскіл може опинитися під загрозою.
«Пожежа поверхнева, вона проходить над кроновими лісовими насадженнями і поширюється дуже швидко. Передбачити її поширення і напрямок практично неможливо: протягом години вогнем було охоплено понад 150 домогосподарств, що змусило нас вжити заходів з екстреної евакуації людей. Вогонь взятий під контроль, але населений пункт Оскіл знаходиться під загрозою. На місці працює штаб і всі екстрені служби. З Дніпропетровської та Полтавської областей залучено додаткову техніку. Штаб перебуває на постійному зв’язку з Міністром внутрішніх справ, а в Харківській області працює керівництво Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *