“Враховуючи обмеженість ресурсів у космосі, вирощування свіжої їжі на місці має вирішальне значення для стійкості та самозабезпечення місії. Це також забезпечує психологічну підтримку екіпажу”, – пояснює інженер ESA Паоло Корраді. . Команда складається з YuriтаReutlingenUniversity, Kaiser Space, Cellular Agriculture у Німеччині та Camden BR у Великобританії. Британська та німецька команди незалежно один від одного порівнювали поживну цінність альтернативних білків на основі рослин і водоростей, придатних для використання в космосі, з м’ясом, вирощеним на фермах. Обидві команди розробили різні методи виробництва і технології біореакторів. Корраді сказав: “Після аналізу обидві команди прийшли до схожих висновків, що свідчить про те, що ідея виробництва культивованого м’яса в космосі не є надуманою і потребує подальших досліджень”. Перш ніж астронавти зможуть їсти культивоване м’ясо, потрібно виконати ще багато роботи. “Ми запропонували дорожню карту, яка окреслює кроки, необхідні для розробки необхідних технологій і заповнення існуючих прогалин у знаннях”, – заявили в ESA.