Щоб зробити сухофрукти привабливими на вигляд, продавці вдаються до різних хитрощів. У кращому випадку продукт обробляється нешкідливим гліцерином, але в гіршому – засобами, які можуть завдати шкоди здоров’ю. За словами фахівців, деякі продавці змащують товар рослинним маслом. Звичайно, він абсолютно нешкідливий, але може зіпсувати сухофрукти. Якщо вони довго зберігаються в такому вигляді, масло почне набувати гіркого смаку. В основному це стосується чорносливу, кураги і абрикосів. Тому, якщо вони жирні, їх слід ретельно натерти і понюхати, незалежно від того, пахнуть вони ароматизаторами чи ні, рекомендують експерти. Сухофрукти (неважливо, оброблені вони маслом чи ні) перед вживанням необхідно дуже добре вимити. Якщо масляний наліт не змивається звичайною водою, потрібно додати звичайну соду. Головне, після прийняття ванни з содовим розчином ще раз промити сухофрукти чистою водою.