Відома дослідниця каже, що один із найкращих способів підтримати зв’язок між їжею та настроєм – це переглянути свій раціон.
Вона пояснює, що клітковина “дуже важлива для мікробіоти кишечника, оскільки вона допомагає їй рости”.
Науковець рекомендує отримувати клітковину з середземноморської дієти та рослинних продуктів, таких як овочі, бобові, горіхи, насіння, бобові та здорові цільнозернові продукти.
“Ви не можете отримати клітковину з тваринного білка, тому їжте овочі”, – каже вона, зазначаючи, що пісний білок і корисні жири, такі як омега-3 жирні кислоти, є хорошими варіантами.
Якщо ви споживаєте рослинну їжу, ви можете отримати коротколанцюгові омега-3 з насіння чіа та льону.