Гарбуз – не тільки запечений! Рецепти страв з осіннім овочем

Гарбуз - не тільки запечений! Рецепти страв з осіннім овочем

Гарбуз — це не лише символ осені, а й універсальний інгредієнт, який може стати основою для безлічі смачних страв. Його ніжний смак і яскравий колір додають привабливості будь-якому меню. Ми зібрали кілька ідей, як приготувати гарбуз смачно та різноманітно.

1. Гарбузовий суп-пюре
Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза
  • 1 цибуля
  • 2 картоплі
  • 1 морква
  • 500 мл овочевого бульйону
  • Сіль, перець, спеції за смаком
  • Олія для смаження

Приготування:
Наріжте цибулю, моркву, картоплю та гарбуз на кубики.
У каструлі розігрійте олію, додайте цибулю та обсмажте до золотистого кольору.
Додайте моркву та картоплю, смажте ще кілька хвилин.
Додайте гарбуз і овочевий бульйон. Варіть до м’якості овочів.
Змішайте все блендером до однорідної консистенції. Приправте сіллю, перцем та спеціями. Подавайте зі свіжою зеленню.

2. Гарбузові оладки
Інгредієнти:

  • 300 г тертого гарбуза
  • 1 яйце
  • 100 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • Сіль, перець за смаком
  • Олія для смаження

Приготування:
Змішайте тертий гарбуз, яйце, борошно, розпушувач, сіль і перець до однорідної маси.
На розігрітій сковороді з олією випікайте оладки з обох боків до золотистої скоринки.
Подавайте зі сметаною або йогуртом.

3. Гарбузовий пиріг
Інгредієнти:

  • 300 г готового тіста
  • 500 г гарбуза
  • 2 яйця
  • 200 мл вершків
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. кориці
  • Сіль за смаком

Приготування:
Приготуйте гарбуз, відваривши його до м’якості, а потім пюрируйте.
Розкачайте тісто та викладіть у форму для випікання.
Змішайте гарбузове пюре, яйця, вершки, цукор, корицю та сіль.
Вилийте суміш на тісто і випікайте при 180°C близько 40-50 хвилин.
Дайте охолонути перед подачею.

Готуйте з любов’ю з будь-яких продуктів! Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *