В Україні спостерігається стрімке зниження цін на базові овочі. За даними аналітиків, це зниження пов’язане з кількома факторами.
На ринку зросла кількість пропозицій, що призвело до зниження цін на деякі овочі, зокрема на моркву. Оптові компанії закуповують моркву за потреби, намагаючись уникнути тривалого зберігання продукції.
Станом на середину лютого оптові ціни на моркву коливаються в межах 15-23 грн/кг, що на 21% дешевше, ніж тижнем раніше. Проте, незважаючи на зниження цін, морква все ще коштує в середньому у 2,4 раза дорожче, ніж у аналогічний період 2023 року.
Ціни на деякі інші овочі, такі як цибуля та тепличні помідори, залишилися на рівні минулого року, а тепличні огірки навіть здешевшали на 5%.
Експерти прогнозують, що зниження цін на базові продукти може тривати, але варто очікувати коливань у залежності від сезонності та попиту.